Followers

Friday, April 28, 2017

come back

Salam semua.




About 2 years dah sis tinggal dunia blog ni.
Sampai dah jadi bini orang dah pon ha.
Rugi pulak rasanya x cerita semua kenangan2 kat sini.
At least nanti bila dah tua ade la jugak kenangan untuk di baca. ye ke ye? hehe.

So from now on sis dah decide untuk start menulis balik cuma not up to date la.
Maybe akan start with story2 yang dah lama which is important for me to remember.
Macam 'a moment to remember' or 'a journey to remember'. ha gitu la lebih kurang.

So what am i doing now?
I am housewife yang sedang cari kerja and sebenarnya kerja apa yang i nak buat pon i xtau.
Macam dah xde hala tuju pon hado ni. Jadi housewife ni seronok sebenarnya ada masa utk family and xpayah nak pk tension jem pergi kerja and so on tapi the bad thing is otak ni makin lama macam makin slow la sebab die x berfikir banyak kan. So now pon macam tengah pk nak buat business online je dulu.

Susah jugak nak cari kerja ni ye? Kesian la orang yang dah grad degree/master ni sebenarnya.
Almost company nak pekerja yang ada experience tapi dah kalau fresh grad nok wak guane?
Kalau x bagi fresh grad tu peluang kerja sampai bila2 pon die xkan ade experience. x gituh? Bertabahlah wahai rakan2 di luar sana yang sedang berjuang demi diri sendiri utk dapatkan kerja. Good luck i ols ucapkan! ;)

Thank you jugak untuk pelawat2 yang dtg kat blog ni.
Walaupun blog ni dah 2 tahun ditinggalkan traffic blog ni still bergerak.
Tanpa korang siapalah saya. ceeewah! ;p




Much love, 
Puan Balqis

2 comments:

  1. Saya bakal grad hujung tahun ni. Sangat berharap saya dimurahkan rezeki untuk bekerja sebelum grad.

    ReplyDelete
  2. aamiin. semoga awak dimurahkan rezeki utk dpt kerja. Doa yang baik2 ;)

    ReplyDelete