Followers

Sunday, December 28, 2014

assalamualaikum semua.

long time no see ya! hola holaa.
kecurian gambar di blog semakin berleluasa ye rakan2 sekalian?
apakah punca masalah ini semua?
pls pls pls dont give me a damn ;'(
penat tau enggak mau bersyarah pasal curi gambar ni. yang paling xmalu siap add fb kawan2 owner gambar tu pulak. xpaham i ols ape motif sebenar penjahat2 laman SOSIAL ni. ish3.

Ok la stop it bout that. i ols x sabar nak habis study ni. lagi 3 sem jep pastu no more study ok. My brain wanna retired. haha. Semoga follower2 blog ni sihat2 saje kehendaknye. sekarang musim banjir. Kesian mangsa2 banjir. Pray for them please, Till we meet again. xoxo.




Friday, January 3, 2014

2014 yowwww~

.assalamualaikum wahai semua pembaca blog ini.

haihhh lama betul i olls x hupdate blog ni kan. nak hampir setahun da u olls. OMG! melampau sungguh! sesungguhnya i olls tiada masa nak hupdate oleh kerana kesuntukan masa dan internet. -.-

Da masuk 2014 da kita kan. macam2 kenangan sepanjang tahun 2013 yg lepas. Suka dan duka silih berganti. And paling banyak kenangan travel. tu hok paling penting hokeh. Kenangan yang paling sedihnya tahun ni i olls da makin tua. da masuk alam 2puluh an da ha. eh?? lagi lagi makin ramai kawan2 da kawen. alhamdulillah ;)

i olls pulak da further study now setelah setahun lebih tanam anggur yg berbuah. From diploma accounting to bachelor international business. harapnye kuatlah gua nak menghadap exam selama 2 tahun lebih ni. amin amin. And next week da midterm exam. erghhhh paling xsuka la nak exam. study tu ok je tapi bila sampai bab exam Ya Allah seriously x suka T.T

hmmm, sebelum log in tadi banyak je idea mai nak tulis dlm entry ni tapi bila da start menaip hilang pulak da semua idea tu. nvm then, till we meet again readers. i olls nak sambung tgok lee min ho kesayangan ni. korang da tengok ke belom "the heir" ? i olls tgh gila tgok drama ni now. exam next week tapi xsedar diri lagi. tolong sedarkan i olls boleh? -.-'





tahun makin bertambah,
umur makin bertambah,
muka makin berubah,
tapi nape tinggi x pernah bertambah!!






Thursday, April 11, 2013

business di rumah

salam semua.

apa khabar? ni stok hupdate blog sebulan sekali. eh tu pon mujur sebulan sekali. too bz my dear. xtahu la apa yang i buat sampai bz setiap masa. nak kata keje xpon. 

tujuan hupdate ni pon sbb nak bagitau korang yang i ada buat business kecil-kecilan. kalau korang ada masa boleh la jenguk2 fb i ye, fb balqis or instagram business i , balqisqisqis . 

kalau ada yang berkenan di hati boleh la pm fb i ok. 

n now i ada jugak jual prayer cloth ni but for this moment only ye. xtahu sampai bila je i nak jual prayer cloth ni. so kalau korang berminat boleh la pm fb ok. ;)




kalau anda peminat tegar tudung , shawl , awning , halfmoon, bolehla jenguk2 fb i ye.

personal instagram : balqisbahari
business instagram : balqisqisqis
twitter : balqisbahari

tc. salam.

Thursday, February 14, 2013

business tidak tetap

salam semua.

sihat x ni? hope sihat2 je semua  ;)

now saya bekerja as guru ganti lagi. masuk kali ni, dah 3 kali ha jadi cikgu ganti. kalau la boleh diserap jadi pekerjaan tetap kan bagus. xpayah susah2 nak cari kerja lain. zaman sekarang bukan senang nak cari kerja. kerja apa pun sume susah. masalah jugak kan. 

oh ye, selain jadi cikgu untuk sekolah rendah, saya jadi cikgu tuition juga. ;)
ha sape yg ade adik2 nak private tuition tu boleh la sy menawarkan diri ini. lalalaaaaa.
maklumlah nak kumpl duit nak kawen. eh eh? kawen pon boleh. hahahaaa,

fyi, now sy buat business kecil2 je kat fb saya. x business jugak la kot sbb kadang2 je berbusiness kalau x bz. so korang semua boleh la usha2 page fb saya ye. fb BB
kalau yg xboleh nak preview sbb sy private page tu boleh la pm fb sy. (kalau sudi la) ;p
saya ada jual pakaian2 untuk wanita2 sejagat dan juga tudung. ha semua boleh request ;)

ok la kawan2, sampai sini je la celoteh sy kali ni.More update on
 twitter : twitter BB
 instagram : balqisbahari



p/s: anda juga boleh tengok2 linda utk shopping. ;)




Friday, December 28, 2012

half moon shawl

.salam semua.

fuh fuhh berabuk sungguh blog saya ni. lama sungguh x menaip. kawan2 sihat? di harap sihat la kehendaknye. hari ni hari jumaat terakhir kita pada tahun 2012. semoga hari Jumaat yang mulia ni menjadi hari yang bermanfaat dan indah untuk kita semua.

oh ye kawan2 yang disayangi. saya now xkerja pon lagi. da nak dekat 2 bulan menganggur. my bad -.-
and untuk mendapatkan duit poket, saya menjual shawl half moon. kalau korang berminat boleh la pm sy di facebook balqis.

DAN BERITA BAIK.....!

for half moon plain order, korang BEBAS memilih WARNA yang korang suka. dari putih sampai la kelabu. ;)

BB100 





for printed half moon sgt limited ye. ;)


BB001

sweet polka dot colour:

maroon
yellow
orange
blue
purple
grey
white
black
green
turquoise
pink

BB002

lovely dot colour:

green
turquoise
blue
orange
yellow

 BB003



BB004


BB005

^
maroon
brown


sekian sahaja celoteh saya pada kali ini. thanks u olls. have a nice day. ;)

Friday, December 14, 2012

.salam semua.

korang sihat x? sori lama x update.

saya sedih sangat bila orang gunakan gambar yg ada dalam blog saya ni untuk FAKE ACCOUNT fb.

apa motif korang ye? korang mungkin follower blog sy n mungkin juga bukan sebab gambar yg diambil semua gambar dalam blog ni. saya xpernah upload gambar tu dalam fb.

bila perkara tu terjadi, saya pon da xde mood nak update blog letak gambar bagai. jadi MENYAMPAH sangat.

perlu ke nak guna muka orang lain untuk account awak. orang add awak sbb diri awak so nape nak gunakan gambar saya....?

Allah da jadikan semua makhluk ni dengan keistimewaan sendiri. nape awak xnak terima tu? siap update status yang tah pape lagi. saya pon xtau da nak cakap apa. kalau biar makin menjadi2. kalau sound xjadi apa.

SO WHAT TO DO?? T____T

Monday, October 29, 2012

cikgu ganti again?

.salam semua.

sorimorii lama xhupdate ye korang.

eh eh perasan je kan ade orang nak bace blog die yang mengarot ni.

maaflah ye penulisan saya di sini xmenarik. -.-'

kembali kepada tajuk diaatas ye. 

sy kini cikgu ganti lagi tapi kali ni kat sekolah TAMIL u all. 

TAMIL...! ha hamik kau. mcm2 pengalaman pelik sy dpt.

hari tu ajar pendidikan khas. now budak tamil pulak. nasib sungguh. tapi xkan nak tolak rezeki kan, tu je kerja yang dapat buat masa ni. bersyukur sgt. amin amin ya rabbal alamin. ;')

nanti sy sambung entry bout sekolah tamil ni ye semua. ;)

tc. iloveu. eh? ;P


mood jiwang ni. nah dengar la lagu ni ye. ;)