Followers

Friday, November 11, 2011

taman kelip-kelip

.salam.

ni last month punya cerita la kan. saya and mr heart ke taman kelip-kelip kat kg kuantan. perjalanan kami dari shah alam,nak ke sana agak lama la jugak and kitorang pulak lalu ikot jalan MERU. bapak la gelap dan menakutkan. kalau nak diikutkan, ni kali kedua kami pergi. 1st time dengan kawan2 skolah menengah mr heart n time tu bila kami sampai je depan pintu taman kelip-kelip tu, da TUTUP! haish. punya jaoh perjalanan, bole plak la dia tutup kan. then now 2nd time, kami berdua je sebab kalau tutup pon kami berdua je yang rasa sakit hatinya so xpayah nak libatkan hati orang lain. time dengan kawan2 mr heart, kami lalu ikot jalan KAPAR. so cepat sikit sampai dari jalan MERU ni. kami sebenarnya x rancang langsung nak lalu ikot jalan ni. disebabkan i yang xtau nak kaji GPS so men ikot je jalan yang GPS bagi then lalu lah jalan yang menakutkan ni.korang kalau nak pergi sana i prefer korang lalu jalan KAPAR. ;)

sampai taman kelip2 jam 11lebih. nasib baik xtutup lagi tapi hampir tutup la. kami pengunjung last malam tu. kalau diikotkan, harga satu sampan tu rm40 and maximum 4orang satu sampan. malam tu pulak tinggal i n mr heart je orang last so nak xnak terpaksa la bayar lebih sikit. orang cina yang sebelom kitorang tu pulak 5 orang satu sampan. ha amek kau. pakcik tu terima je sebab maybe time tu kami xsampai lagi so dorang pon ingat dorang la orang last. xpela, sweet lebih sikit nek sampan berdua je dengan pakcik pendayung. ;)

mula2 takot gila masa pakcik tu mula mendayung. macam2 dalam pikiran ni. ade buaya la. kalau sampan tu terbalik mcm mana la. macam2 la yang negatif nya. malam tu jugak 1st time i pegang kelip2 yang mr heart bagi. mula2 takot pastu mcm seronok pulak ade serangga yang berkelip2 dalam tangan ni. nak amik gambar kelip2 tu pon xnampak. sedih. nampak bintik2 je. pakcik tu pon cakap memang xnampak kalau nak amik gambar kelip2 ni. so xpela. xamik da. pakcik ni bawak lalu tepi2 pokok besar lagi rendang yang penuh kelip2. ohsemnye!!!!!







yang ni pula gambar dari ihsan GOOGLE ;)

 hentian/tempat menunngu untuk didayung. ;P

 yang tu la kelip2. yang kat pokok tu. mcm lampu hari raya da i tgok. heee ;)

inilah dia 'binatang/nate/serangga yang bernama KELIP2.
geli pulak bila teringat i pernah pegang nates ni. wuuu.



HAVE A NICE DAY ;)



4 comments:

  1. waaaa . dengan mr heart !! soo sweet <3 hehe .

    ReplyDelete
  2. tangkap lima enam ekor bawak balik rumah taruk dalam bekas dekat bilik mesti smart kah kah kah

    ReplyDelete